Home


Professor Nordemann


Nordemann Lezing


Sprekers


Aanmelden Lezing


Aanmelden Nieuwsbrief


Recensies


Contact


Secretariaat


Adres


E-mail

David Tweedie


Karel van Hulle


Docters van Leeuwen


Jaap Peters


Paul Koster


Jan Hommen


Jeroen van der Veer


Onno Ruding


Peter Hartman


Dick Sluimers


Jan Nooitgedagt


Uitnodiging

De Nordemann Lezing


In 2000 werd in Amstelveen ter nagedachtenis en ering van Prof. Drs. Hermann Nordemann, die ruim 30 jaar aan de Universiteit van Amsterdam de leerstoel voor Administratieve Organisatie en Controleleer bekleedde, de Professor Nordemann Stichting opgericht.


De stichting had tot doel het bevorderen van de wetenschappelijke kennis van de accountancy en het stimuleren van studie en onderzoek op het gebied van de accountancy in de ruimste zin van het woord.

De stichting bereikte haar doel door het organiseren van een jaarlijkse lezing en het jaarlijks toekennen van een scriptieprijs aan die studenten van een universitaire accountantsopleiding die zich wisten te onderscheiden door een meer dan uitmuntend afstudeerwerkstuk.


Met het ontbinden van de stichting verdween weliswaar de scriptieprijs, maar werd de jaarlijkse lezing als zelfstandig instituut voortgezet onder de naam  “De Nordemann Lezing”. De Nordemann Lezing stelt zich tot doel een maatschappelijk relevante discussie te stimuleren over een actueel onderwerp op het raakvlak van de accountancy, de wetenschap en het bedrijfsleven.

De eerste lezing vond plaats in september 2001 in het kader van de officiële opening van de Amsterdamse Business School en werd gehouden door Sir David Tweedie, destijds voorzitter van het International Accounting Standards Board (IASB) en vond plaats in de Lutherse Kerk te Amsterdam.


De Nordemann Lezing is uitgegroeid tot een begrip. De Nordemann Lezing trekt elk jaar grote belangstelling vanuit zowel de accountancy, de universiteit, het bedrijfsleven, als de zakelijke pers

 Sir David Tweedie

 Prof. Karel van Hulle

 Mr. Docters v Leeuwen

 Drs. Jaap Peters

 Mr. Paul Koster

 Drs. Jan Hommen

 Drs. Ir. Jeroen vd Veer

 Dr. Onno Ruding

 Dr. Ing. Peter Hartman

 Dr. Dick Sluimers

 Drs. Jan Nooitgedagt